FOTO: null

San Antonio Sparsi su prošlog leta počeli da se prilagođavaju penzionisanju Tima Dankana dolaskom Lamarkusa Oldridža, da li je Pau Gasol konačni korak?

Gasol je potpisao dvogodišnji ugovor vredan 30 miliona dolara, ali će već sledećeg leta moći da postane slobodan igrač.

U međuvremenu, mediji navode da je Dankan već obavestio zvaničnike kluba i saradnike da bi uskoro mogao da ozvaniči povlačenje sa košarkaškog parketa.

Dankan (40) ima opciju u ugovoru da nastupa još jednu sezonu u kojoj bi zaradio 6,4 miliona dolara, a to bi mu bila 20. sezona u NBA ligi. 

On je u karijeri prosečno beležio 19 poena uz 10,8 skokova, a prošle sezone 8,6 poena uz 7,3 uhvaćenih lopti. Već godinama ima problema sa kolenom leve noge, što ga je mučilo i protekle sezone. 

Dankan je bio prvi pik na draftu 1997. godine, jedan je od najboljih krilnih centara u istoriji NBA lige, koju je sa Sparsima osvajao pet puta. 

Tri puta je bio MVP finala, dva puta MVP sezone, 15 puta Ol-star, deset puta u najboljem timu lige, osam puta u najboljem defanzivnom timu, ruki godine, najbolji je strelac Sparsa svih vremena. 

Igrao je i za reprezentaciju SAD s kojom je bio treći na Olimpijskim igrama u Atini.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )