FOTO: null

Tim Crvenog krsta iz Bijeljine pobjednik je regionalnog takmičenja u pružanju prve pomoći, koje je danas održano u Bijeljini, i učestvovaće na republičkom takmičenju 28. maja na Palama.

Aktivista Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina Jelena Matić kaže da su volonteri bijeljinskog tima bili uspješniji od timova iz Šamca i Pelagićeva i da postižu odlične rezultate zahvaljujući radu sa obučenim instruktorima.

Prema njenim riječima, teme takmičenja bile su povrede na građevinskim radovima, tuča u kafani i reanimacija na bebi i na velikoj lutki.

Tim ima šest članova, uz po dva šminkera i glumca koji simuliraju povrede i pomažu u organizaciji takmičenja.

Na republičkom takmičenju prošle godine omladina Crvenog krsta iz Bijeljine osvojila je šesto mjesto među 10 ekipa, a podmladak je bio peti od 10 ekipa.

"Ove godine nadamo se boljem rezulatu, jer smo se više spremali i radili sa djecom", kaže Matićeva.

Ona je najavila da će u okviru Nedjelje Crvenog krsta volonteri ove humanitarne organizacije pokloniti 20 paketa hrane Narodnoj kuhinji u Bijeljini i šest paketa za bebe na Akušerskom odjeljenju u gradskoj bolnici.

U saradnji sa Aktivom dobrovoljnih davalaca krvi iz Janje biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama osnovne škole u Novom naselju Janja.

Povodom Nedjelje Crvenog krsta, Matićeva je pozvala sugrađane da budu više solidarni i humani.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )