FOTO: null

Tijelo Mladena Inđića (50) iz Bijeljine pronađeno je nakon 17 dana potrage, u utorak popodne na obali Vrbasa u banjalučkom naselju Rekavice. On je, upravljajući džipom “tojota”, 24. aprila sletio u rijeku u mjestu Surjan kod Mrkonjić Grada.

Istog dana, samo nekoliko časova ranije, iz Vrbasa je izvučeno tijelo Momira Radukića (53). Obojica su nastradala u dvije odvojene saobraćajne nesreće u razmaku od 50 metara i nekoliko časova.

Nabujala rijeka je tijelo Inđića izbacila na obalu 20 kilometara od mjesta gdje je sletio u Vrbas. On je nastradao kada je, vraćajući se sa dvojicom kolega iz Mrkonjić Grada, izgubio kontrolu nad "tojotom" i sletio u rijeku. Pomenuti dvojac je uspio da se spasi.

Radukić je bio saputnik kada je "škoda" kojom je upravljala njegova supruga Mirjana Radukić sletjela u rijeku. Njegovo tijelo na površini vode uočio je slučajni prolaznik.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka, navodeći inicijale, rekli su da su leševi nastradalih prevezeni u Zavod za sudsku medicinu, gdje će biti urađena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Predsjednik Ronilačkog kluba "Buk" Borislav Trninić rekao je juče da je prethodnih dana potraga za tijelima pomenutih lica bila otežana zbog slabe vidljivosti pod vodom, visokog vodostaja rijeke, ali i velike površine koju je trebalo detaljno pretražiti.

- Vrbas je zbog kiša bio jako mutan, zbog čega je vidljivost bila smanjena na oko jedan metar. Dešavalo se da ronilac prođe pored tijela a da ga i ne primijeti zbog mutnoće vode - objasnio je Trninić.

Dodao je da je u potrazi svakodnevno učestvovalo oko deset ronilaca sa dva čamca, a da je poseban doprinos potrazi dala firma nastradalog Inđića "Art studio".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )