FOTO: null

Branislav Ivanović novi je igrač Zenita iz Sankt Peterburga.

Nakon devet uspešnih godina na Stamford Bridžu tokom kojih je sjajnim igrama, požrtvovanjem i golovima na nekim od najvažnijih utakmica stekao status legende kluba, Ivanović se vratio u Rusiju iz koje je i došao u Premijer ligu.

Ivanović je sa Zenitom potpsiao ugovor na tri ipo godine, detalji vezani za zaradu nisu zvanično potvrđeni ali se spekulisalo da će po sezoni zarađivati pet miliona funti. Čelsi je Ivanoviću dozvolio da ode kao slobodan igrač iako mu je ugovor isticao tek za šest meseci.

Kapiten reprezentacije Srbije odigrao je u plavom dresu 376 mečeva (261 u Premijer ligi) više od bilo kog stranca koji je igrao u ovom klubu.

Postigao je 34 gola (od toga 22 u PL, uz 20 asistencija) i osvojio osam trofeja - dve titule šampiona Engleske, Ligu šampiona, Ligu Evrope, tri puta je slavio u FA Kupu, jednom u Liga kupu, jednom u Komjuniti šildu.

Tokom igranja za Čelsi bio je jedan od retkih igrača koji se i privatno sprijateljio sa vlasnikom kluba, Romanom Abramovičem, ali nikada tu vezu nije zloupotrebljavao kako bi izborio veću minutažu.

Nema tog video klipa u koji bi mogli da se spakuju svi važni momenti Branislava Ivanovića u Čelsiju. Sve primljne i podeljene batine, ugriz Luisa Suareza, krvava kopačka, presudni golovi...

U svom poslednjem nastupu za Čelsi, u četvrtoj rundi FA Kupa, Ivanović je postigao gol protiv Brentforda.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )