FOTO: null

Nije dovoljno reći da porodica Zarić iz semberskog sela Trnjaci živi u veoma teškim uslovima. Ovu četvoročlanu porodicu zadesila je bolest i nemaština. Jedini prihodi su im mizerna primanja na osnovu prava za tuđu njegu, pa im je ostala samo nada u pomoć

Kako sudbina može da se poigra sa ljudskim životima, najbolje pokazuje priča četvoročlane porodice Zarić koja, u jednoj maloj sobi živi svoj životni vijek. Pored siromaštva i nezaposlenosti, njih je zadesila i bolest. Petogodišnja kćerka Radomira oboljela je od cerebralne paralize.

Novac koji je Radomir uspjevao da zaradi nadničenjem, odvajao je za liječenje. Međutim, Radomirovo bolesno srce onemogućilo je taj izvor prihoda.

„Od kada sam se razbolio ne radim. Moram u Beograd na operaciju, para nemam, lijekovi me koštaju dosta, a za izdavanje recepta mi naplaćuju 4 KM. To samo kod nas ima“, kaže suprug i otac porodice Zarić sa kojim se život svakodnevno poigrava.

Život Zariće nikada nije štedio. Dok je bilo zdravlja snalazilo se i za komad hljeba, ali sada, kad bolest uzima maha, upitan je opstanak života, ne samo glave kuće, već i cijele porodice.

„Bilo je i takvih dana kad su i djeca legla gladna, kad smo morali na veresiju uzeti čips da bi dijete imalo užinu. Bilo je jako teško. Suprug je radio po tuđim njivama i štalama. Snalazili smo se kako smo znali, ali pomoć nismo tražili ni od koga. Ali ovako kao sad nikad nije bilo. Sad je u pitanju život, čovjek mora da se liječi, dijete mora da se liječi, a nema se. Kakav će dalje život biti - ne znam. Ako nam iko može pomoći ja bih bila zahvalna. Radili bi, ali smo bolesni“, objašnjava tešku porodičnu situaciju Dragana Zarić.

Kakav je život u porodici u kojoj je otac srčani bolesnik, majka oboljela od depresije, i mleđe dijete skoro pa nepokretno, Zarići najbolje znaju.

Četiri uzdaha u jednom sobičku iščekuju bolje dane. Nadu i spas vide u humanim ljudima koji neće biti imuni na njihove vapaje.

Broj telefona za pomoć: 00387 65/ 190 - 765 Radomir Zarić

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )