FOTO: null

U prvom kolu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u rukometu, reprezentacije BiH poražena je u Španiji rezultatom 30:21.

U prvoj polovini susreta, Bosna i Hercegovina je jako dobro parirala Špancima u Valladolidu, a najbolja ilustracija toga je to da je domaća selekcija prvi put povela tek u 16. minuti, sa 5:4.

Nakon toga, kreće ofanzivna patnja izabranika selektora Bilala Šumana, skoro 15 minuta nisu uspjeli pronaći put do mreže. Španci su pobjegli na plus šest do kraja prvog poluvremena, koje je okončano sa 12:6 za domaće.

Nastavak susreta donio je sigurnu igru Španaca, i loš učinak BiH u napadu. Reprezentativci BiH izgledali su potpuno nemoćno, a 15 minuta do kraja susreta Španija je vodila sa 10 razlike. Rezultat je glasio 20:10.

Kako se susret bližio kraju, Španci su sve manje "davali gas", te je 10 minuta pred kraj susreta - razlika bila dosta pristojnija. 23:14 bilo je za domaće u Valladolidu.

Pobjednik je odavno bio poznat, te je jedna nepoznanica bila s kojim će se rezltatom završiti meč. Nakon 60 minuta igre, na semaforu je stajalo devet razlike za domaće, odnosno 30:21. 

Iz grupe 3 kvalifikacija za odlazak na EP, snage su još odmjerile reprezentacije Austrije i Finske, a uspješniji su bili gosti sa konačnih 27 Austija, 31 Finska.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )