FOTO: null

TESLIĆ - Krim-policija uhapsila je Teslićane P.M. i M.A., zbog sumnje da su lažirali pljačku benzinske pumpe "Nešković" u ovom gradu, saznaju "Nezavisne".

Pretnodno je P.M., radnik na benzinskoj pumpi, prijavio je da ga je opljačkao nepoznati maskirani razbojnik, koji mu je, kako je naveo, uz upotrebu fizičke snage i uz prijetnju pištoljem ukrao 13.000 KM. 

"Policijski službenici Policijske stanice Teslić izašli su na lice mjesta, izvršili uviđaj i kriminalističku obradu nad P.M. koji je tom prilikom izjavio da sumnja da je navedeno krivično djelo izvršio M.A., nad kojim je takođe izvršena kriminalistička obrada", navela je Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj. 

Međutim, preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju pljačke, pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj i Policijske stanice Teslić utvrdili su da su P.M. i M.A. u prethodnom dogovoru fingirali razbojništvo, nakon čega je M.A. novac sakrio na dogovorenu lokaciju. 

"Izvršenim uviđajem  lica mjesta na površini ispod mosta preko rijeke Mala Usora u Tesliću  pronađen je otuđeni novac i predmeti za koje se sumnja da su korišteni tokom izvršenja krivičnog djela", navodei iz policije.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da su u pitanju odjeća, fantomka, rukavice i drugo. 

"Istovremeno,izvršen je pregled šireg područja lica mjesta u blizini benzinske pumpe Nešković gdje je pronađen plastični pištolj za koji se sumnja da je korišten prilikom razbojništva", naveli su iz policije. 

Zanimljivo je, međutim, da je policija potom, a na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Teslić, pretresla stambene prostorije koje kao podstanar koristi M.A. te pronašla i oduzela tri stabljike indijske konoplje, visine 50 cm, 85 cm i 105 cm.  

"Nakon izvršene kriminalističke obrade P.M. i M.A. su uz saglasnost dežurnog tužioca pušteni na slobodu. Po dokumentovanju Okružnom tužilaštvu Doboj biće podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima. Nakon utvrđenog činjeničnog stanja na okolnosti posjedovanja stabljika indijske konoplje,  protiv M.A. biće preduzete zakonom predviđene mjere i radnje", saopšteno je iz policije. 

"Nezavisne" nezvanično saznaju da su u pitanju Predrag M. i Mladen A.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )