FOTO: srpskainfo.com

Marko Vrbica (21), student Medicinskog fakulteta u Banjaluci, koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao pilot Helikopterskog servisa RS Zorislav Ivanović, danima čeka u UKC Republike Srpske kako bi mu uradili CT pregled glave i utvrdili stepen povreda.

U ispovijesti za Srpskainfo Vrbica je otkrio i da je odbio „dogovor“ koji mu je nuđen nakon nesreće.

Dodaje kako ne snosi krivicu zbog nesreće, te da je tragedija izbjegnuta jer je motor vozio pod kompletnom opremom, uključujući i kacigu.

– Tog dana sam krenuo na španski jezik, jer u narednom periodu planiram otići u Španiju. Prolazio sam pored Osnovne škole „Branko Radičević“ kada mi je put presjekao „pežo“. Iako sam vozio normalnom brzinom, nisam uspio da se zaustavim, jer se auto bukvalno u sekundi našlo ispred mene – prisjetio se Vrbica koji je, odmah nakon nesreće, 27. februara, smješten na Kliniku za neurologiju u UKC Republike Srpske.

Ispričao je da je nakon kontakta s automobilom pao s motora, te da mu je život spasilo to što je imao kacigu.

– Posljednje čega se sjećam bilo je plavo nebo, a kada sam ponovo otvorio oči iznad mene je bio drug. On mi je ispričao da je 10 minuta nakon nesreće došao do mene, pa je to vjerovatno i vrijeme u kojem sam bio u nesvjesti, jer se ničega ne sjećam – ispričao je Vrbica dodavši kako danima nakon nesreće ima vrtoglavice.

Dodao je kako je u nesreći zadobio potres mozga, te da je smješten u UKC RS, gdje mu trebaju uraditi CT pregled, na koji, inače, čeka danima.

Novinarska ekipa portala Srpskainfo juče je posjetila Vrbicu u UKC RS. Nakon što smo objasnili zbog čega smo došli, nadležni su poslije kraće konsultacije odgovorili da će Vrbica biti pušten kući, iako je pacijent istovremeno tvrdio da se ne osjeća dobro i da ima vrtoglavice.

– Imam vrtoglavice, a rekli su mi da zbog udarca mogu imati i epileptične napade. Uopšte ne znaju kakve su posljedice moguće, jer se radi o povredi glave – dodao je zabrinuti mladić.

Ujedno je potvrdio da je bilo pokušaja „dogovaranja“ nakon nesreće, ali da ih je odbio.

Podsjetimo, portal Srpskainfo je prvi objavio da je u nesreći u kojoj je učestvovao pilot Helikopterskog servisa RS Zorislav Ivanović, a koja se dogodila 27. februara, teško povrijeđen mladić iz Banjaluke.

O ovoj nesreći nije bilo saopštenja iz policije, a te nakon našeg upita odgovorili su da je u toku rad na utvrđivanju odgovornosti.

– Policiji je 27. februara oko 13 sati prijavljeno da je u ulici Bulevar vojvode Stepe Stepanovića došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali M.V. (21), vozač mopeda „gillera“, i Z.I, koji je upravljao automobilom „pežo“. Uviđaj je obavila Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Banjaluka i tu toku je rad na utvrđivanju odgovornosti – odgovorili su iz Policijske uprave Banjaluka.

Opservacija

Iz Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske odgovorili su da je pacijent Marko Vrbica na opservaciji zbog povreda glave.

– Pacijen M. V. (21) sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka dovezen je u Urgentni centar UKC RS 27. februara u 13.25 i hospitalizovan je u Službi za neurohirgiju. Prema riječima načelnice Službe za neurohirurgiju dr Vesne Ivanišević, pacijent je zadobio povredu glave i trenutno je na opservaciji. Za sada je njegovo zdravstveno stanje stabilno – naveli su iz UKC Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )