FOTO: InfoBijeljina

Preliminarni podaci Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine pokazuju da je u BiH tokom prošle godine sklopljeno svega 15.114 brakova, što je najmanje od 2010. godine, saznaje portal InfoBijeljina.

Šta je razlog takvoj situaciji, osim demografskih, lako je zaključiti, a to je situacija izazvana virusom korona, zbog koje su onemogućena masovna okupljanja, pa su brojni parovi odlučili da kasnije stupe u brak, kako bi mogli da održe veliko svadbeno veselje.

Naime, virus korona zadao je glavobolje budućim mladencima koji su morali otkazati ili odgoditi vjenčanje i svadbe, i to nakon dugih priprema za najvažniji datum.

Podsjetimo, kada je riječ o prošloj godini, iz nekih svadbenih salona tada su ispričali da su bili rezervisani  subotom do kraja godine, a onda je pandemija sve to narušila i nije poznato ni kada će se situacija stabilizovati.

Inače, kako je iz Agencije za statistiku BiH potvrđeno portalu InfoBijeljina, kada je riječ o proteklih 10 godina, rekordna je, po broju sklopljenih brakova, bila 2017. kada je sudbonosno "da" izgovorilo 19.969 parova.

Da još naglasimo da su tokom prošle, 2020. godine, u BiH zabilježena 1.973 razvoda, pokazuju preliminarni podaci Agencije za statistiku. Najviše razvoda, kada je riječ o proteklih desetak godina, dogodilo se 2018. godine, kada ih je bilo 3.091, potvrđeno je portalu InfoBijeljina.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )