FOTO: null

U nastavku aktivnosti u okviru istrage o terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku uhapšeno je lice K.M, saopšteno je iz Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/.

Pripadnici zajedničkog istražnog tima na području Kalesije pretresaju stambeni objekat i druge prostorije koje koristi ovo lice, dok je na području Dubnice pretresena prostorija mesdžida. 

Pretres prostorija mesdžida izvršen je s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom terorizam i poslužiti kao dokaz u daljem postupku, navodi se u saopštenju.

Lice K.M. biće privedeno u službene prostorije Regionalne kancelarije Sipe u Tuzli, gdje će biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će biti predato Tužilaštvu BiH na dalje postupanje. 

Kriminalistička obrada nad licem sa inicijalima A.F.H, koje je jutros uhapšeno na području opštine Zvornik i privedeno u službene prostorije Regionalne kancelarije Sipe u Tuzli, još traje. 

U toku je saslušanje veći broj lica u svojstvu svjedoka. 

Pripadnici zajedničkog istražnog tima intenzivno nastavljaju aktivnosti s ciljem rasvjetljavanja ovog događaja i dokumentovanja krivičnog djela.

Policajac Dragan Đurić ubijen je sinoć u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović. 

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao "Alahu ekber", likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom. 

Uhapšen vehabija?

"Avaz" nezvanično saznaje da se radi o Kasimu Mehidiću. Riječ je o vlasniku firme "Kale Prom" iz sela Miljanovci kod Kalesije. Takođe nezvanično, Mehidić je i pripadnik vehabijskog pokreta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )