FOTO: null

U najboljim sam godinama, sazreo sam i tek ću igrati svoju najbolju košarku. Ništa se ne može porediti sa predstavljanjem svoje zemlje na OI - poručuje Miloš

Najbolju sezonu u klupskoj karijeri, u kojoj je sa moskovskim CSKA osvojio svoju prvu evroligašku titulu, Miloš Teodosić završio je podizanjem šampionskog pehara VTB lige i zvanjem najkorisnijeg igrača plej-ofa. U blogu za sajt "Jurohups" srpski as ističe da su pred njim najuspešnije košarkaške godine...

- U najboljim sam godinama, sazreo sam i verujem da ću tek igrati svoju najbolju košarku - napisao je plejmejker "armejaca", ne izbegavajući kritike koje su ga kao senka pratile do fajnal-fora u Berlinu. - Znam da su me najviše krivili za neuspehe, iako u košarci pobeđujete i gubite zajedno. Nije me to doticalo, najgori deo svega bio je to što sam morao da se suočim sa sopstvenim kritikama.

Teo napominje da to ne znači da ne vrednuje mišljenje drugih.

- Daleko od toga. Samo mislim da, kada vas osuđuju tako oštro, znači da računaju na vas, imaju zahteve i duboko poštuju vašu takmičarsku vrednost i talenat. Zbog toga je u tim slučajevima uvek mnogo teže suočavanje sa sobom. Znam ko sam i šta mogu da uradim na terenu, znam bolje od bilo koga šta sam uradio pogrešno i koliko bolji sam mogao da budem. Dobra stvar je što nemam pojma šta se pisalo. Ne čitam apsolutno ništa što ima veze sa košarkom, neko vreme provodim na internetu i čitam magazine i novine, ali nikad tekstove o košarci.

Miloš će imati samo nekoliko dana odmora pre nego što kao kapiten reprezentacije povede Srbiju ka Olimpijskim igrama u Riju.

- Osećam se umorno, ali želja da budem deo Olimpijskih igara, uz činjenicu da se kvalifikacioni turnir igra u Beogradu, čini da jedva čekam okupljanje nacionalnog tima. Nikad nisam igrao na OI, to je san koji moram da ostvarim. Osvajao sam medalje na evropskom i svetskom prvenstvu, proslavio svaku titulu na klupskom nivou, ali se ništa ne može porediti sa predstavljanjem svoje zemlje na olimpijskim igrama. Jedina stvar o kojoj sada razmišljam je biti u Riju u avgustu!

OTVARANjE TERENA

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovaće danas (13.00) otvaranju košarkaških terena "Srebrno jezero".Četiri potpuno nova terena, od kojih i jedan profesionalni, izgrađena su usklopu turističko-rekreativnog kompleksa, po najvišim evropskim standardima.

Otvaranju će prisustvovati i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, kapiten reprezentacije Srbije i vlasnik Međunarodnog košarkaškog kampa TEO4 Miloš Teodosić, predstavnik Nemačke organizacije za tehničku saradnju - GIZ i vođa projekta "Opštinski ekonomski razvoj u Istočnoj Srbiji" Aleksandar Grunauer i predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )