FOTO: null

Sibirska zima u Republici Srpskoj izgleda da je prošlost, sudeći po visokim temperaturama u mjesecu februaru. Međutim,uprkos lijepom vremenu, naši sugrađani ipak osjećaju zdravstvene tegobe.

Dok ljekari upozoravaju da bi ovako velike temperaturne razlike mogle da izazovu brojne probleme hroničnim bolesnicima.

Proljećno vrijeme u februaru nije neuobičajena pojava,ali sugrađani kao da nisu očekivali velike temperature poslije januarskih debelih minusa.Iako su sa radošću dočekali otopljavanje,već su počeli da osjećaju tegobe usljed temperaturnog šoka.

Sa druge strane, i ljekari tvrde da bi naglo povećanje temperature moglo da ima posljedice po zdravlje hroničnih bolesnika, ali i onih koji su skloni razdražljivosti i depresiji. Najugroženiji su starije osobe i djeca. Ljekari posebno upozoravaju na opasnost od gripa koji bi opet mogao da pogodi veliki broj ljudi.

Kako bi sačuvali sebe od virusnih tegoba koji ovih dana vrebaju, ljekari savjetuju dodatnu oprijeznost i brigu o ličnom zdravlju.

Stručnjaci upozoravaju da na ovakvo vrijeme reaguju 13 grupa bolesnika - reumatičari, astmatičari, srčani bolesnici, kao i pacijenti koji pate od raznih psihičkih tegoba. Grupa oboljenja na čije pogoršanje može uticati vrijeme obuhvata više od 50 bolesti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )