FOTO: null

BIJELJINA - Centralna manifestacija obilježavanja Svjetskog dana voda za BiH biće organizovana 22. marta u Mostaru, gdje će na radnom skupu učestvovati predstavnici nadležnih institucija iz Republike Srpske, Federacije i zajedničkih organa BiH, najavljeno

"Vode Srpske", u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i nadležnim institucijama i agencijama iz Federacije BiH učestvovaće u obilježavanju Svjetskog dana voda - 22. marta, koji je ove godine posvećen temi "Priroda za vodu". 

Ovogodišnja tema je pokušaj da se odgovori na pitanje kako možemo da smanjimo poplave, suše i zagađenje vode, uz poruku da je odgovor u prirodi. 

U okviru ove teme se istražuje mogućnost korištenja prirodnih rješenja za prevazilaženje izazova vode u 21. vijeku. 

Kao neka od mogućih rješenja za očuvanje vode u budućnosti istaknuto je širenje "zelene" infrastrukture u naseljima, sadnja novih šuma, vraćanje močvara u životno okruženje čovjeka i obnavljanje zanemarenih ekosistema. 

Organizacija UN je 1992. godine usvojila rezoluciju po kojoj se obilježava Svjetski dan voda, čime se naglašava značaj očuvanja voda i životne sredine. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )