FOTO: InfoBijeljina

Saobraćajna sekcija Tehničke škole "Mihajlo Pupin" u saradnji sa Policijskoj upravom Bijeljina i Auto-moto savezom Republike Srpske protekle sedmice organizovala je predavanja o bezbjednosti mladih u saobraćaju.

Kampanja o bezbjednosti mladih "PAZITE! U SAOBRAĆAJU STE!" sprovedena je ne samo u Tehničkoj školi, nego i u Gimnaziji "Filip Višnjić" i u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi, a namijenjena je učenicima završnih razreda.

Praktične savjete za mlade vozače predočili su članovi saobraćajne sekcije, profesorica Jelena Petričević, a o najvećim opasnostima govorio je i Milenko Jović, ispred Saobraćajne policije PU Bijeljina.

Cilj kampanje je prevencija saobraćajnih nezgoda i bezbjednost učesnika u saobraćaju, te su maturanti upozoreni na najčešće uzroke nezgoda (konzumiranje alkohola, neprilagođena brzina, nevezivanje sigurnosnog pojasa, umor, upotreba mobilnog telefona).

Direktor Tehničke škole "Mihajlo Pupin" Milenko Maksimović istakao je da škola već godinama sarađuje sa Policijskoj upravom Bijeljina i da je ovo osmi put da se na inicijativu đaka sprovodi kampanja o bezbjednosti mladih učesnika u saobraćaju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )