FOTO: vijesti.ba

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu, zajedno sa premijerima Republike Srpske Radovanom Viškovićem i Federacije BiH Fadilom Novalićem, sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmerom o aktuelnim ekonomskim temama, u kontekstu saniranja negativnih posljedica izazvanih kovidom 19.

Predsjedavajući Tegeltija upoznao je Palmera o aktivnostima koje Savjet ministara, u skladu sa svojim nadležnostima i u saradnji sa vladama Republike Srpske i Federacije BiH, preduzima da bi se očuvalo zdravlje građana i pokrenula privredna aktivnost.

- Tokom razgovora, predsjedavajući Tegeltija je ukazao na pravovremeno i adekvatno ragovanje institucija u BiH kada je riječ o spašavanju života i očuvanje zdravlja građana i naglasio da je u narednom periodu neophodno postojeće instrumente finasijske podrške i inicijative usmjeriti za sanaciju zdravstvenog sektora, te pokretanje privrednih aktivnosti i vraćanju radnih mjesta - saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Tegeltija je istakao neophodnost finansijske podrške međunarodnih finansijskih organizacija kako bi se sanirale socijalne i ekonomske posljedice pandemije virusa korona i pokrenuo investicioni ciklus.

Sagovornici su tokom sastanka razmijenili mišljenje i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH, regionu i svijetu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )