FOTO: null

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da je Agencija za bankarstvo jedna od najvažnijih institucija Srpske zadužena za superviziju banaka.

"Nisam siguran da li su svi svjesni važnosti i uloge Agencije za bankarstvo Republike Srpske", rekao je Tegeltija tokom rasprave u parlamentu Republike Srpske o izvještaju o stanju u bankarskom sektoru Republike Srpske za 2013. godinu.

On je rekao da ministri iz saziva Vlade Srpske 2006. godine znaju šta ih je prvo dočekalo u ladicama i stolovima - prvi uslov bio je objedinjena supervizija bankarskog sektora u Republici Srpskoj.

"Objedinjena supervizija bankarskog sektora u Republici Srpskoj znači da svi koji ovdje sjedimo i bilo šta radimo idemo po kredite u Sarajevo, jer ne bi bilo više nijedne banke koja ima sjedište u Republici Srpskoj", rekao je Tegeltija.

On smatra da je neprihvatljivio da opozicija traži da se u Skupštini hapsi naš supervizor - direktor Agencije za bankarstvo Srpske, uprkos činjenici da se vlasti Republike Srpske deset godina bore sa predstavnicima međunarodne zajednice da ne dođe do objedinjavanja supervizije u ovom sektoru.

"Nije problem da se utvrdi odgovornost i ne može se desiti da se ne zna ko je upropastio banku", kaže Tegeltija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )