FOTO: Srpskainfo

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da je previše optimistična izjava da bi BiH ove godine mogla dobiti kandidatski status u EU zbog činjenice da Unija uvijek dodaje neke nove uslove.

Tegeltija je napomenuo da je na samom početku rada Savjeta ministara, polovinom prošle godine riješeno mnogo važnih pitanja ali da su otvorena još tri pitanja, tri zakonska rješenja.
 
On je dodao da je riječ o Zakonu o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu, Zakonu o javnim nabavkama i Zakonu o sukobu interesa.
 
Tegeltija smatra da će jedan od tih zakona biti usvojen danas na sjednici Savjeta ministara i biti upućen u dalju proceduru.
 
- Moje mišljenje je bilo da to možemo da riješimo i da bi to bili dovoljni uslovi da dobijemo kandidatski status - rekao je Tegeltija za hrvatski Večernji list, izdanje za BiH, te podsjetio da su takve poruke dobili i od komesara EU.
 
Tegeltija je naveo da bi time bilo dovoljno kredibilnih mjera koje je donijela BiH da dobije kandidatski status.
 
- Nažalost, kada dođete blizu rješenja i ispunjenja uslova, onda iz Evrope počnu dolaziti neki dodatni uslovi - istakao je Tegeltija i dodao da i sada od službenika iz Brisela i Kancelarije Evropske komisije u Sarajevu počinju da dolaze neki novi, dodatni uslovi.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )