FOTO: twitter

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija gostujući u Dnevniku plus RTRS-a naglasio je da problem nabavke vakcina i pandemiju virusa korona ne treba politizovati, niti koristiti za političke obračune i diskvalifikovanje pojedinih ljudi.

- Smatram da proces vakcinacije ne treba politizovati, jer su to prava građana i njihove mogućnost da to pravo iskoriste. Veoma je važno da BiH ima što više vakcina i da građani budu pošteđeni potrebe da putuju bilo gdje i primaju vakcine - rekao je Tegeltija.
 
Ipak, smatra, da je nabavka vakcina globalni problem i da postoje zemlje Zapadne Evrope i mnoge druge zemlje koje nisu dobile nijednu dozu.
 
- Smatram da tako i treba da gledamo na taj problem i da ga tako i razumijemo. Svi zajedno treba da radimo na iznalaženju rješenja, ali nažalost u BiH se nabavka vakcina koristi za političke obračune, diskvalifikovanje nekih ljudi i slično - rekao je Tegeltija
 
Komentarišući optužbe na njegov račun u vezi sa nabavkom vakcina i širenjem epidemije u FBiH iako se zna šta je čija nadležnost, Tegeltija je rekao da je to pokušaj tamošnjih struktura vlasti da zaštite sebe od neuspjeha koji su evidentni i onda prebacuju odgovornost na Savjet ministara.
 
- Potom se to prenese u Predstavnički dom i vrši se politički pritisak na Savjet ministara iako svi koji znaju ustavno uređenje BiH i nadležnosti znaju da Savjet ministara nema kapacitete za direktne nabavke na bilo koji način - rekao je Tegeltija
 
On je naveo da je FBiH tek prije desetak dana počela da traže vakcine, a u tom međuprostoru dok su optuživali Savjet ministara, Vlada Republike Srpske je radila i nabavljala vakcine.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )