FOTO: null

Bijeljina - Nije lako doći do cilja, ali treba biti uporan jer se trud uvijek isplati.

Ovo je mladima u RS poručila Tatjana Bošnjak, najbolji student Farmaceutskog fakulteta na Univerzitetu "Bijeljina", koja je svoje obrazovanje nastavila u Norveškoj.

Ova vrijedna djevojka je iz Hrvatske, ali je odlučila da studira u Bijeljini.

- Kada sam 2010. godine upisala studije, nisam ni sanjala da ću ih pet godina kasnije završiti kao najbolji student. Nije bilo lako, ali se ni u jednom trenutku nisam pokajala. Diploma koju sam stekla u RS mi je pomogla da otvorim vrata za dalje obrazovanje - rekla je Bošnjakova.

Dodaje da je nastavila sa magistarskim studijama, koje je takođe okončala, a onda su joj se otvorila nova vrata. Nedavno je upisala doktorske studije u Oslu, gdje će paralelno biti i zaposlena u Institutu u okviru tamošnjeg Farmaceutskog fakulteta. Kako ističe, znanje koje je stekla u RS mnogo će joj pomoći u daljem školovanju i praksi.

- Ono što sam naučila na Univerzitetu "Bijeljina", a kasnije i tokom magistarskog rada mnogo će mi pomoći u karijeri i poslovima koje ću obavljati - istakla je ona.

Sa Bijeljinom će, kako kaže, i dalje biti povezana kroz prijateljstva i nauku.

- Ostaću u kontaktu sa profesorima koji su mi mnogo pomogli tokom studija. Sada ćemo moći da razmijenimo iskustva, na šta sam ponosna - rekla je Tatjana Bošnjak.

U posebno lijepom sjećanju će joj ostati prijem kod predsjednika RS Milorada Dodika koji je upriličen za najbolje studente, među kojima je bila i ona.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )