FOTO: null

Ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac ocijenio je danas da je veoma dobra saradnja u oblasti kulture između Srbije i Republike Srpske, jer nadležne institucije zajednički rade na realizaciji značajnih projekata.

"Mislim da našu saradnju najbolje mogu da ocene ljudi koji redovno prate kulturna dešavanja, ali je činjenica da je u poslednjih mesec dana gostovalo nekoliko ansambala iz Srbije u Banjaluci i da je otvorena izložba `Povratak na mesec: Kratka izložba budućnosti", rekao je Tasovac Srni. 

On je istakao da bi za nekoliko sedmica u Banjaluci trebalo da bude održan koncert kvarteta Beogradske filharmonije, što jasno govori o intenzitetu i kvalitetu saradnje Srbije i Srpske u oblasti kulture. 

"Sigurno je da uvek možemo bolje i kvalitetnije sarađivati na dobrobit svih naših građana. Resorna ministarstva u Srbiji i Republici Srpskoj mogu pomoći u povezivanju institucija kulture i realizaciji njihovih godišnjih programa", dodao je Tasovac. 

On je podsjetio da su predstavnici Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske u proteklom periodu potpisali Memorandum o saradnji. 

"Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da u potpunosti poštujemo ovaj memorandum, jer imamo zajednički cilj - razvoj, unapređenje i promociju kulture", naglasio je Tasovac. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )