FOTO: Facebook

Ostvario sam svoj dječački i mladalački san, jer sam od malih nogu želio da izgradim jedan ovakav sportsko – rekreativni centar. Ovim riječima reportera portala “Bijeljina.com” dočekao je Aleksije Timić, sa suprugom Tanjom, u prostorijama novoizgrađenog Sportsko – rekreativnog centra “Sportisimo” u Trnjacima, jedinstvenog sportskog objekta u Bijeljini.

Na modernom terenu za mali fudbal, gdje se mogu organizovati turniri i utakmice u večernjim terminima, pod reflektorima, mogli bi pozavidjeti i puno veći gradovi nego što je Bijeljina. Utakmice se mogu posmatrati sa tribina, ali iz moderno opremljenog kafića.

“Sportisimo” po ugledu na svjetske klubove posjeduje i komforne svlačionice sa tuševima. Sportski centar posjeduje četiri velike svlačionice za igrače i jednu manju za sudije.

Sve je krenulo iz srca, iz velike ljubavi prema sportu

Aleksije kaže da je od svoje sedamnaeste godine u svijetu biznisa.

“Otac je po struci poljoprivredni inženjer, tako da je otvaranje poljoprivredne apoteke, u decembru 1992. godine, bio neki logičan poslovni npotez. Nakon mog dolaska iz vojske, dugo sam igrao fudbal u FK “Ledinci”, oko osam godina. U međuvremenu sam se oženio. Živjeli smo jedno vrijeme u Međašima, u roditeljskoj kući, a igrao sam i dalje u lokalnim klubovima. U 2005. godini kupili smo plac na ovoj lokaciji u Trnjacima, gdje smo se, osim poljoprivredne apoteke, počeli baviti i prodajom građevinskog materijala. Postepeno smo gradili jedan po jedan magacinski prostor. U protekle tri godine intenzivno sam počeo realizovati ideju vezanu za izgradnju Sportsko – rekreativnog centra, što je poteklo, onako, iz srca, iz velike ljubavi prema sportu. Sve je ovo išlo postepeno, korak po korak, iz godine u godinu realizovala se ova poslovna ideja”.

Sportska atmosfera i sportski duh

Aleksije kaže da je u početku sve djelovalo, onako amaterski, rađeno iz čistog entuzijazma.

“Ne žalim da investiram u ono što mi je priraslo k srcu, a to je sport. Velika je investicija u pitanju, ali, preovladala je ljubav prema sportu.

Naš cilj je da ovdje dočekujemo sportiste različitih uzrasta, da im obezbijedimo maksimalne uslove za mali fudbal. Svi oni koji su do sada posjetili Sportsko – rekreativni centar “Sportisimo”, a krenuli smo početkom jula, oduševljeni su uslovima za igru koje smo im obezbijedili. Izgradili smo četiri moderne svlačionice sa tuševima, svlačionicu za sudije, tako da se ovdje mogu organizovati i fudbalski turniri u malom fudbalu.

Sportsku atmosferu i sportski duh ovog objekta upotpunićemo u dogledno vrijeme i izgradnjom teretane, možda i kuglane. Za sve to imamo dovoljno prostora. Postepeno ćemo se pripremiti i za najveću investiciju, prekrivanje terena. Dok smo sve ovo do sada gradili po etapama, prekrivanje terena mora se završiti u jednoj godini, što će koštati oko 500.000 KM”, kaže Aleksije, sportski vizionar i zaljubljenik u fudbal.

Odlični uslovi za organizovanje turnira u malom fudbalu

Fudbalski teren u Trnjacima za odigravanje utakmica mogu koristiti svi oni koji vole fudbal i druženje.

U razgovor se uključuje i supruga Tanja koja će obavljati funkciju direktora ovog Sportsko – rekreativnog centra.

“Planiramo ovdje da iznajmljujemo termine i za školu fudbala za najmlađe. Već je iskazano interesovanje za to, ali ništa nismo željeli obećavati dok ne završimo kompletan objekat. Termini za fudbal su cjelodnevni, ali su udarni termini u 19, 20 i 21 sat. Trenutna cijena termina je 50 KM. Imamo sve uslove za turnirska takmičenja”, kaže Tanja Timić.

Podloga sa najkvalitetnijom vještačkom travom

Što se tiče vještačke trave i podloge na terenu “Sportisima”, Aleksije kaže da je riječ o najmodernijoj podlozi koja je bila nešto skuplja, ali je i kvalitetnija u odnosu na druge terene s vještačkom travom.

“Trenutno tražimo radnika za rad u kafiću. Startna plata je 1.200 KM. U ovom periodu godine teško je pronaći ugostiteljskog radnika. Imamo još desetak zaposlenih i neki od njih su kod nas već sedamnaest do dvadeset godina.

Ustvari, mi smo jedna velika složna porodica. U ovom prostoru okupljaće se i družiti sportisti, istinski zaljubljenici u fudbal i druge sportove.

Do sada smo dobijali samo pohvale i riječi podrške za sve ovo što radimo”, kaže Aleksije Timić.

Preko puta Sportsko – rekreativnog centra “Sportisimo” nalazi se i fudbalski teren Fudbalskog kluba “Borac” iz Trnjaka, tako da bi u dogledno vrijeme ovaj dio Trnjaka mogao biti prepoznatljiv po sportu i sportskim nadmetanjima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )