FOTO: null

Na Međunarodni aerodrom Tuzla (MAT) danas je sletio avion s milionitim putnikom. Riječ je o desetogodišnjoj Tamari Motiki iz Bijeljine, a na tuzlanski aerodrom sletjela je iz Bazela.

"Ovo mi je bio prvi put da se vozim avionom i bilo je prelijepo. U Tuzlu sam stigla iz Bazela, a da sam milioniti putnik rekli su nam u toku leta", istakla je Tamara kojoj je kao nagrada pripala avionska karta za bilo koju od 16 destinacija koje su uspostavljene na MAT-u.

Milioniti putnik prevezen je avionom najvećeg niskotarifnog avioprevoznika u centralnoj i istočnoj Evropi Wizz Air, koji je saradnju s MAT-om uspostavio u maju 2013. godine, od kada se i računa broj putnika.

Dvije godine kasnije spomenuta kompanija u Tuzli je otvorila svoju bazu te na pistu postavila moderni avion Airbus A320. 

Konstantnim povećanjem broja putnika te ukazanom potrebom za uvođenjem novih linija, Wizz Air je u martu ove godine na tuzlansku pistu postavio još jedan avion Airbus A320 sa 180 putničkih mjesta. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )