FOTO: null

Ovih dana redakcija portala InfoBijeljina posjetila je Milana Starčevića iz Ugljevika koji se se bavi zanimljivim hobijem - crtanjem portreta.

Milan je odličan učenik trećeg  razreda Srednje elektrotehničke škole “Mihailo Petrović Alas” u Ugljeviku. Pored odličnog uspjeha u školi kojim se može pohvaliti, Milan ima zanimljiv hobi kojim se, kaže, počeo baviti sasvim slučajno, a koji je takođe za svaku pohvalu.

Ovo sve sa crtanjem je počelo pre jedno 3-4 godine, kada sam ispred sebe imao papir i običnu olovku, gledajući video snimke profesionalaca kako crtaju i objašnjavaju kako se šta crta, krenuo sam tim putem. Svako veče sam pomalo crtao, svaki put bi bilo sve bolje i bolje, kaže Milan.

Jedini problem koji ga prati muči u njegovom radu je nedostatak opreme za crtanje, jer je veoma teško nabaviti kvalitetne olovke i papir na našim prostorima. 

Otprilike prošle godine u ovo vrijeme, počeo je prodavati  svoje radove i na taj način sebi uspio priuštiti pristojan džeparac. Ljudi se javljaju da im crtam, sve to radim sa zadovoljstvom, na meni je da se nastavim truditi, kaže ovaj mladi talentovani umjetnik.

Njegova najveća želja je, kako kaže, da napravi svoju prvu samostalnu izložbu u svom rodnom gradu, Ugljeviku.

Pripremila: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )