FOTO: InfoBijeljina

Bijeljina je, između ostalog, mjesto poznato po dobrim harmonikašima. Talenti za bijele i crne dirke, te “razvlačenje” harmonike definitivno nastaju u Semberiji.

Na putu uspijeha je i mladi Milan Njegić.

Sa šest godina rodila se ljubav prema muzici i harmonici, pa je tako upisao i Muzičku školu “Kornelije Stanković”, kod profesora Slaviše Perića u Bijeljini.

Kao najmlađi učesnik, ali i najbolji u svojoj kategoriji, sa nepunih sedam godina, učestvaovao je na festivalu Dani harmonike u Ugljeviku.

Od tada se nižu takmičenja. Nastupao je u Doboju, Ugljeviku, ali i na festivalima u inostranstvu, kao npr. u Gracu u Austriji.

“Milan se trenutno priprema za novi međunarodni festival. To takmičenje je trebalo da bude u aprilu, međutim odloženo je, pa mi dosta vježbamo, radimo i čekamo datum takmičenja”, kaže za portal InfoBijeljina Milanov otac.

Za ovog mladog harmonikaša uzor je Aleksandar Sofronijević.

Po onome što je Bijeljina ostvarila samo u proteklom periodu na polju muzike hora, ali i harmonike, da se zaključiti da to podneblje može da izrodi samo nove talente, u budućnosti velike zvijezde i poznata imena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )