FOTO: null

Taksisti u Bijeljini danas su započeli protest upozorenja gradskoj upravi od koje zahtijevaju da suzbije nelegalni prevoz koji ugrožava njihov posao i lokalni budžet.

Stotinjak bijeljinskih taksista postavili su table upozorenja na svoje automobile sa porukom "Stop divljem prevozu!".

Sekcija taksista pri gradskom zanatsko-preduzetničkom udruženju "Preduzetnik" zatražila je od policije odobrenje za održavanje protesta u pokretu 20. marta.

Njihova namjera je da protestnom vožnjom oko 40 taksija kroz centar grada ukažu na eskalaciju ovog problema koji u Bijeljini traje posljednjih godina.

Taksisti upozoravaju da su zbog nelojalne konkurencije koja se povećava i protiv koje se u gradu, kako kažu, ništa i ne pokušava preduzeti, dovedeni na ivicu egzistencije legalni prevoznici i njihove porodice.

Ukoliko njihov protest i zahtjev ne bude ispoštovan, bijeljinski taksisti najavljuju da će i sami odjaviti legalnu djelatnost i pridružiti se "divljim prevoznicima", što će direktno ugroziti i punjenje gradskog budžeta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )