FOTO: null

Bijeljinski taksisti prijete da će blokirati saobraćaj u gradu, ako nadležne gradske inspekcije ne zaustave nelegalni prevoz putnika. Već godinama, kažu, bezuspješno ukazuju na problem nelojalne konkurencije zbog koje im je ugrožena egzistencija.

Umorni od bezuspješne borbe protiv neprijavljenih prevoznika, taksisti su za petak, 20. marta , najavili protestnu vožnju oko zgrade gradske uprave. Spremni su, kažu, i na potpunu blokadu saobraćaja, prenosi RTRS .

Više od stotinu registrovanih taksista u Bijeljini ne mogu da opstanu iako posla ima, jer njihov rad ugrožava, kako procjenjuju isto toliko neprijavljenih prevoznika. Troškovi su im manji, pa voze po nešto nižoj cijeni otimajući putnike.

- Previše ima divljih prevoznika koji nam uzimaju putnike na svakom koraku i generalno mi ne možemo da radimo, ne možemo da opstajemo, rekao je Saša Bilić, predsjednik Udruženja taksista Grada Bijeljina.

Taksisti kažu da godišnje moraju da izdvoje oko 5.000 maraka za poreze, doprinose i razne takse. Sve češće nemaju zarade.

U nadležnoj gradskoj inspekciji tvrde da intenzivno rade na suzbijanju ilegalnog prevoza putnika. Tokom prošle godine u 12 slučajeva su isključili vozila iz saobraćaja i podnijeli prekršajne prijave. Problem je dokazivanje prekršaja u sudskom postupku.

- Nemamo nikakvu saradnju sa građanima koji neće da potvrde da su se vozili nelegalnim taksi prevozom, tj. da su platili, naglasio je Trivko Stević, gradski saobraćajni inspektor.

Nezadovoljni radom nadležnih inspekcija taksisti su za petak 20.marta zakazali protestnu vožnju oko zgrade gradske uprave, a ukoliko se problem ne riješi najavljuju i potpune blokade saobraćaja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )