FOTO: undefined

Agenciji za rad i zapošljavanje BiH, upravnoj organizaciji u okviru institucija Bosne i Hercegovine, nedostaje radnika.

Uz ostalo, ova agencija treba da predlaže Savjetu ministara BiH dugoročni, srednjoročni i godišnji plan o smjernicama politika tržišta rada i aktivnim mjerama zapošljavanja u BiH zajedno s entitetskim zavodima za zapošljavanje i Zavodom za zapošljavanje Brčko distrikta.

Ova agencija na nivou BiH je, između ostalog, zadužena i da prati, analizira i istražuje privredna, društvena i druga kretanja, stanje zaposlenosti i nezaposlenosti, te njihove međusobne uticaje u saradnji s entitetskim i brčanskim zavodom za zapošljavanje.

Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Agencije, na koji je Savjet ministara BiH dao saglasnost, regulisano je da se rad odvija u dvije organizacione jedinice: Sektor za međunarodnu saradnju i domaće tržište rada i Sektor za pravne, kadrovske, opšte i računovodstvene poslove. 

Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Agencije je regulisano da se  vršenje poslova iz nadležnosti Agencije obavlja kroz 31 radno mjesto, sa 33 izvršioca.

"Na dan 31. decembar 2023. godine, ukupno je zaposleno 28 lica", naveli su iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )