FOTO: Srna

NA Trgu Miloša Obilića u Bratuncu danas je završena manifestacija "Malini u čast, s malinom u slast", a domaćicama čiji su kolači proglašeni najboljima uručene su nagrade.

Kolače u čijem sastavu su bile maline danas je predstavilo 16 žena iz Bratunca i četiri iz LJubovije.
 
Nakon degustacije za najbolji je proglašen kolač Sare Lazić koja je dobila blender.
 
Drugo mjesto zuzela je Zdravka Pajić i njoj je pripao aparat za palačinke, a za trećeplasirani kolač žensku torbu je dobila Gordana Marković.
 
Sve učesnice su dobile zahvalnice i po ručno rađeni sapun.
 
Predsjednik Udruženja žena “Prirode” Željana Pjevalica rekla je da je danas predstavljeno 20 vrsta kolača od, kao je precizirala, 555 koji se mogu napraviti od maline.
 
Ona je istakla da su se sve takmičarke maksimalno potrudile i da su kvalitet i dekoracija kolača od maline bili na izuzetnom nivou.

Menadžer Udruženja žena “Maja” Nada Marković rekla je da je predstavljeno sedam tradicionalnih jela koja su se najčešće pripremala u domaćinstvima u ovoj regiji.
 
Riječ je o jelima od organski proizvedenih domaćih namirnica i mliječnih proizvoda, a posebno je istakla od kukuruza “osmaka”, autohtone vrste ovog područja.
 
Manifestacija je bila šesta po redu, a ranije se održavala u okviru Sajma “Dani maline” otkazanog i ove godine zbog epidemiološke situacije.

Organizatori su udruženja žena “Maja“ iz Kravice i “Priroda” iz Bratunca, a osim kolača danas su predstavljena i tradicionalna jela ovog kraja koja su posjetioci, takođe, degustirali.

Podršku organizovanju ove manifestacije posvećene malini kao brendu ove lokalne zajednice pružili su Turistička organizacija i opština Bratunac.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )