FOTO: InfoBijeljina.com

Narednog vikenda, troje predstavnika karate kluba UNSU iz Bijeljine putuju za Veneciju, gdje ih očekuje nastup u III kolu Svjetske lige za mlade (Karate 1 Youth League).

Karatisti UNSU-a putuju na novo takmičenje nakon nedavno održanog Balkanskog šampionata za kadete, juniore i mlađe seniore u Dubrovniku, gdje su u sklopu reprezentacije BiH ostvarili odlične rezultate.

Takmičenje u Veneciji je bodovnog karaktera za U12, U14, te kadete i juniore u muškoj i ženskoj konkurenciji.

"Boje našeg kluba, Grad Bijeljinu, Republiku Srpsku i BiH predstavljaće Dajana Kalajdžić - juniorke (59+), Saša Nedić - juniori (76+) i Sara Kalajdžić - kadetkinje (-47)", kaže trener Goran Ivković.

Ivković navodi da su se dugo spremali za ovogodišnje završno kolo Lige, a nadu i vjeru da mogu do dobrih rezultata, daju im nastupi i rezultati u prva dva kola u Sofiji i Umagu.

"Za ovakve akcije, kao i sve druge koje naš klub sprovodi, tokom cijele godine nedostatak finansiijskih sredstava predstavlja najveći problem. Osim minimalnih 900 KM koja dobijamo iz gradskog budžeta na nivou godine, drugih podsticaja nemamo, pa moramo istaći da sve što činimo, finansiramo isključivo sredstvima roditelja i iz klupskog budžeta koji punimo prikupljanjem mjesečnih članarina od naših članova", istakao je Ivković.

"Iako ove godine bilježimo odlične rezultate na svim nivoima takmičenja, od pionira do najstarijih, pomoć i pažnja se ne naziru niotkuda. Nažalost, kao jedan od nekoliko trenutno najuspješnijih klubova u Republici Srpskoj, prepušteni smo sami sebi i ovaj put, uz nadu da će nas neko konačno primijetiti i vrjednovati, prema našim aktivnostima i rezultatima. Do tada mi ne možemo i ne smijemo stati, a razlog za tako nešto je što zaista imamo takmičare za velike rezultate u koje smo uložili mnogo truda, ljubavi, odricanja pa i novca", dodao je trener kluba UNSU.

Karatisti ovog bijeljinskog kluba kreću na put u srijedu uveče, a povratak kući planiran je za nedjelju ujutro.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )