FOTO: novosti.rs

Ministar poljoprivrede RS Boris Pašalić rekao je na sjednici Narodne skupštine RS da je razgovarao s vlasnikom „Žitoprometa“ Slobodanom Pavlovićem, ali da o tom sastanku javnost nije obaviještena.

– Tražili smo od njega da proda „Žitopromet“, ali je gospodin Pavlović rekao da nema odgovarajućeg kupca. Mi ništa drugo ne možemo. Ne može Vlada RS spasavati firmu koja je u privatnom vlasništvu – kaže Pašalić.

Miloš Stevanović, advokat koji zastupa 120 radnika „Žitoprometa“, ranije je rekao da je Ministarstvo poljoprivrede obaviješteno o namjeri da radnici traže pokretanje stečaja i da je Ministarstvo “imalo razumijevanja za to“. On je takođe istakao da Pavlović nije htio da kontaktira s predstavnicima radnika.

– Ne bi bilo dobro da se ovo preduzeće, koje je od strateškog značaj za RS, rasparčava i uništava – reako je Stevanović.

Imovina „Žitoprometa“ je procijenjena na oko 17 miliona KM, a preduzeće, osim silosa za žito, ima i brojne lokale u Bijeljini, čijom bi se prodajom mogli namiriti povjerioci.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )