FOTO: null

Poslanici Saveza za promjene optužili su na pres konferenciji u Narodnoj skupštini rukovostvo parlamenta da je u dogovoru sa potpredsjednikom Skupštine Nenadom Stevandićem izbjegli raspravu o radu Specijalnog tužilaštva RS, javlja novinar "Nezavisnih".

Oni su rekali da je u tom trenutku Stevandić, koga poslanici Saveza za promjene ne priznaju, preuzeo predsjedavanje sjednicom zbog čega su odlučili da napuste skupštinsku salu.

Kako su ponovili, Stevandić je po Poslovniku Narodne skupštine RS izabran za potpredsjednika iz reda najveće opozicione partije u parlamentu, pa je nakon njegovog istupanja iz SDS-a trebalo da potpredsjedničko mjesto vrati svojoj bivšoj stranci.

Ponovili su da više neće prisustvovati skupštinskim sjednicama kad god bude Stevandić predsjedavao.

Istakli su da su pripremili argumentaciju o radu Specijalnog tužilaštva, ali da je rasprava trajala samo tri minuta, jer je postojao interes vladajuće većine da javnost ne čuje, kako su rekli, katastrofalne rezultate rade tog tužilaštva.  

Stevandić je rekao da SDS pravi harangu protiv njega i upitao ih je zašto ne predlože kandidata za potpredsjednika, koji bi, kako je on rekao, odmah bio i izabran.

„Njima to ne odgovara. Oni namjerno to rade i prave harangu. Ali ovdje se pokazalo nešto mnogo važnije, a to je da koalicija Domovina brani pozicije Saveza za promjene a kad su u pitanju statusna pitanja srpskih boraca i ljudi koji su optuženi od strane Haškog tribunala, onda glasaju protiv“, rekao je Stevandić.

Senad Bratić, koji je predao predsjedavanje Stevandiću, rekao je da je sve urađeno u skladu s Poslovnikom i izrazio žaljenje što je Savez odlučio da ne prisustvuje raspravi. 

Predsjednik Kluba SDS-a Vukota Govedarica rekao je da nije čuo ni za kakav novi snimak u aferi „Suvara“.

"Radi se o svojevrsnom spinu vlasti u RS kako bi se sakrila prava afera", rekao je Govedarica.

Agencija Srna i RTRS objavili su da postoji novi snimak o preuzimanju novca kontraverznog bisnismena Mile Radišića, iz kojeg se, kako tvrde, "može zaključiti da su Mladen Bosić, predsjednik SDS-a, i Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, umiješani u davanje novca Suvari".

„Ovdje se zamijenuju teze. Mi očigledno moramo trpiti takva podmetanja“, rekao je Govedarica.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )