FOTO: InfoBijeljina

Bijeljinac Nikola Krivokapić, po obrazovanju profesor razredne nastave koji se bavi privatnim biznisom, proputovao je brojne zemlje i obišao sve kontinente.

Uz mladalački elan i nešto malo znanja, kako kaže Nikola, svijet postaje dostupan sa najljepšim mjestima i dešavanjima.  
 
Master diplomu profesora razredne nastave stekao je kao najbolji student u generaciji, ali nije očajavao što posla nema. Iskoristio je odlično znanje engleskog jezika i odlučio da se otisne na daleka putovanja kako bi upoznao svijet. 

 
Da bi spojio ugodno i korisno logičan izbor bilo je zaposlenje u Katar ervejzu, jednoj od najvećih aviokompanija u svijetu. Uz posao stjuarda mogao je odlično da zaradi, ali i upozna brojne svjetske destinacije, narode, običaje, kulturu i uporedi život na različitim kontinentima.
 
“Srećan sam jer nema svako luksuz da putuje po svijetu, upoznaje ljude, predjele, istorijske znamenitosti, nacionalnu kuhinju. Osim rada, praktikovao sam i da godišnje odmore provodim putujući po nepoznatim predjelima i istražim sve što me zanima”, priča Nikola za InfoBijeljina. 
 
Brojna putovanja donijela su mu i neprocjenjive uspomene. 

 
“Teško je da izdvojim koja me to i zbog čega zemlja najviše impresionirala i oduševila. Skandinavija nudi dosta beneficija, Kanada i Autralija imaju veliki broj programa za mlade kojim je omogućeno da žive od pola godine do dvije godine u nekim ruralnim sredinama a onda mogu da se prebace bilo gdje. Kanada ima najbolje uređen zdravstveni sistem ali Amerika je ipak Amerika. To je zemlja snova gdje je sve moguće”, kaže Nikola. 

 
Radeći i putujući tokom pet godina Nikola je istražio svijet, ali je istraživao i svoje želje, otkrivajući svoje mjesto pod suncem. 

 
“Upoznao sam i zemlje u kojima sve sjajno funkcioniše, ali ipak tamo ne bih mogao da živim. Jedna od njih je i Katar. Jednosnostavno mi ne odgovara, vremenske prilike, a i kulturološke razlike su ogromne. Na nekim destinacijama je prelijepo provesti tri dana ili 15 dana, npr. Njujork, ali ova metropola nije za život. Brzo se živi, čovjek prosto izgubi dušu”, priča Nikola. 
 
Nakon putovanja odlučio je da se vrati kući, najboljem mjestu za život.
 
“I mi imamo čime da se pohvalimo. Imamo gostoljubive i vrijedne ljude, prekrasnu prirodu, odlične klimatske uslove. Imamo bogatstva o kojima mnogi naraodi mogu samo da sanjaju”, kaže ovaj mladić.  
 
Nikoli je posao omogućio da uštedi novac za pokretanje sopstvenog posla, prodaju edukativnih igračaka. Kada se osvrne na prethodnih pet godina vjeruje da su mu najveće bogatstvo ljudi koje je upoznao i iskustva koja je stekao. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 2 )