FOTO: null

Idejom Danijele Đukin ispred kluba odbornika SNSD-a Bijeljina na prethodnoj sjednici lokalnog parlamenta u Bijeljini, predloženo je da se Vodotoranj u centru grada preuredi u svjetionik.

“Za početak je u planu spoljašnja rekonstrukcija, jer toliko za sada dozvoljava budžet. Vjerovatno samo fasada i stolarija na samom objektu, uređenje prostora oko objekta (prilazno dvorište, ekonomsko dvorište i parking koji je iza objekta)”, istakla je Danijela Đukin za portal InfoBijeljina.

Ona kaže da trenutno čeka projekat objekta iz 1963. godine iz Odjeljena za stambeno-komunalne poslove da bi se glavni projekat mogao uraditi. 

Inače, sam projekat će raditi njena kćerka Andrea Đukin, koja je trenutno na doktorskim studijama erhitekture u Beogradu. Andrea objašnjava da će idejni projekat uraditi besplatno, kao poklon gradu u kom je rođena.

“Objekat ima veliki potencijal, ali pravne i finansijske osnove trenutno ne omogućavaju da se uradi više od ovoga. Ako se to usvoji i realizuje verovatno će se kasnije razmišljati i o proširenju, davanju konkretne namjene i funkcije u unutrašnjosti samog objekta. Za sada to nije moguće jer je to objekat specijalne namjene, a samim tim i enormno velika investicija koja zahtijeva dugoročne planove.“ rekla je Andrea Đukin.

S obzirom da je Vodotoranj jedno od glavnih (bar vizuelnih) obilježja grada, Andrea se nada da će i unutrašnjost vermenom doći na red

“Pošto težimo da idemo u korak sa vremenom, adekvatnim projektom tu se može postići mnogo toga, a da pritom bude i isplativo“, navela je na kraju razgovora Andrea Đukin.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )