FOTO: InfoBijeljina

Udruženje Crnogoraca “Ostrog” iz Bijeljine uputilo je podršku narodu Crne Gore u protestima protiv kontroverznog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, poručivši da čvrsto stoji uz svoju braću i moli se svevišnjem Bogu da urazumi nerazumne i da sačuva srpske svetinje i srpski stradalni narod.

Iz ovog udruženja su upitali da li postoji i jedna krštena duša koja nije uznemirena u ove predbožićne dane kada bi trebalo svi da se raduju rođenju Hristovom.

"I sami smo stradali što smo Srbi, ali sada nam se to stradanje čini ništavno u odnosu na ono što se dešava u Crnoj Gori. Pitamo se ko ima pravo da raspoluti dušu jednog naroda jer mi nismo samo braća, mi smo jedno biće… Nažalost, taj neko je dio našeg naroda", rekli su iz Udruženja Crnogoraca "Ostrog" iz Bijeljine, čiji su predstavnici Spasoje Stojanović, Srđan Lalić, Nikola Hadži Vukićević, Miodrag Vučinić.

U ovom udruženju podsjetili su na NJegoševe riječi da "kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom".

Zakonom o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori predviđa se da država postaje vlasnik svih vjerskih objekata koji su izgrađeni do decembra 1918. godine ukoliko se ne utvrdi da je neka od vjerskih zajednica stvarni vlasnik.

Usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Skupštini Crne Gore naišlo je na otpor vjernika SPC u Crnoj Gori zbog čega su organizovani masovni protesti širom zemlje, kao i u pojedinim gradovima u Republici Srpskoj i Srbiji.

UDRUŽENJE CRNOGORACA “OSTROG” IZ BIJELJINE ČESTITA SVIM VJERNICIMA NAJRADOSNIJI HRIŠĆANSKI PRAZNIK - BOŽIĆ

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )