FOTO: null

U Etno-selu „Stanišići“ kod Bijeljine večeras je održan peti put Svetosavski bal, kruna svetosavskih svečanosti koje su počele u januaru.

Bijeljinski arhijerejski namjesnik protojerej stavrofor LJubo Bogdanović prenio je blagoslov NJegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Hrizostoma. 

Na skupu je pročitano pismo podrške predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. 

Koordinator u Svetosavskoj omladinskoj zajednici sveštenik Miran Gavrilović naveo je da se Svetosavskim balom baštine prelijepi srpski običaji, istakavši da je večerašnja manifestacija humanitarnog karaktera. 

"Sav prihod od ulaznica ići će SOZ-u, a organizacija u prvi plan stavlja humanitarne aktivnosti", rekao je Gavrilović. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić naveo je da održavanje manifestacije u Etno-selu "Stanišići" predstavlja čast za grad Bijeljinu. 

"Svetosavski bal podsjeća na duh svetosavlja, na čovjeka koji je prije 800 godina postavio temelje našoj kulturi, tradiciji i nauci", rekao je Mićić. 

Manifestacija je okupila brojne goste iz kulturnog, duhovnog i javnog života Semberije i Srpske, a svečanost je upotpunjena bogatim kulturno-umjetničkim programom koji je posvećen srpskom prosvjetitelju. 

U programu su, između ostalih, nastupili Hor "Srbadija" koji je na početku manifestacije otpjevao "Himnu Svetom Savi", Kulturno-umjetničko društvo "Gradimir" iz Beograda, Bora Dugić, Lena Kovačević. 

Organizatori Svetosavskog bala su Svetosavska omladinska zajednica Eparhije zvorničko-tuzlanske i Radio-televizije Republike Srpske. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )