FOTO: null

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko- tuzlanski Hrizostom rekao je u besjedi na Svetosavskoj akademiji u Bijeljini da je Sveti Sava duhovni otac i sila koja okuplja i održava srpski narod.

Vladika Hrizostom je istakao da je Sveti Sava, kao duhovni vođa, učitelj i prosvjetitelj, poveo srpski narod putem Isusa Hrista koji vodi u život vječni. 

Stotinama okupljenih na Svetosavskoj akademiji episkop zvorničko-tuzlanski je poručio da Sveti Sava treba da bude inspiracija za sve lijepo, sveto i čestito među Srbima. 

U svečanom programu nastupili su veliki i mali hor Srpskog crkvenog pjevačkog društva "Srbadija" i učenici Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije" koji su izveli recital o Svetom Savi. 

Etno grupa "Trag" iz Laktaša izvela je bijeljinskoj publici pjesme sa svoja dva albuma "Zvuci Balkana" i "Zavještanje", kao i pjesme koje će se naći na njihovom novom albumu koji pripremaju za ovu godinu. 

Umjetnički rukovodilac grupe Valentina Milekić rekla je novinarima da je ovo njihov prvi koncert u Bijeljini i da je zadovoljna što se održava baš u duhu svetosavlja koje okuplja i spaja srpski narod. 

Etno grupa "Trag" djeluje od 2003. godine i izvodi tradicionalnu muziku Balkana, a do sada su održali više od 600 koncerata u zemlji i inostranstvu. 

Organizatori Svetosavske akademije su Crkvena opština Bijeljina, Misijski fond eparhije zvorničko-tuzlanske i Svetosavska omladinska zajednica Bijeljina. 

Svetosavska akademija održana je u Centru za kulturu "Semberija". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )