FOTO: srpskainfo.com

Pozorišni festival "Dani komedije" u Bijeljini počinje večeras predstavom Zvezdara teatra "Generalna proba samoubistva".

Festival će svečano otvoriti glumica Svetlana Ceca Bojković, najavljeno je iz Centra za kulturu "Semberija" koji je organizator 18. "Dana komedije" u Bijeljini. 

U večerašnjoj predstavi po tekstu i režiji Dušana Kovačevića igraju Branislav Lečić, Branimir Brstina, Igor Đorđević i Dubravka Kovjanić. 

U 18.30 časova glumci će se obratiti novinarima na konferenciji na kojoj će govoriti i glumica Svetlana Bojković, kao i direktor Centra za kulturu "Semberija" Slađana Lekić. 

Od 25. do 30. marta bijeljinska publika imaće priliku da vidi pet predstava u izvođenju pozorišnih trupa iz Srbije i Republike Srpske. 

Drugog dana festivala biće igrana predstava "Idealna polovina" po tekstu Milene Depolo u izvođenju glumaca beogradske Agencije "Scena". Riječ je o urnebesnoj komediji u kojoj igraju Olga Odanović, Milan Kalinić, Vučić Perović i Anastasija Mandić. 

Predstava "Bračni parastos" banjalučkog Gradskog pozorišta "Jazavac", po tekstu Mata Morilja i u režiji Đurđe Tešić, na repertoaru je 27. marta, a u predstavi igraju Snježana Mišić i Aleksandar Blanić. 

Čuveno djelo Petra Kočića "Jazavac pred sudom" pred gledaocima će se naći 28. februara u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta, u režiji Žanka Tomića, a u predstavi igraju Daniel Sič, Ivan Tomić, Ervin Hadžimurtezić i Stevan Mrđenović. 

Peta predstava Dana komedije je "Šećer je sitan, osim kad je kocka" beogradskog "Teatra na brdu" u kojoj, po tekstu i u režiji Nikole Pejakovića, igraju Andrija Milošević, Sloboda Mićalović, Viktor Savić i Aleksandra Tomić. 

Sve predstave biće igrane od 20.00 časova u Centru za kulturu. 

Festival "Dani komedije" u Bijeljini 2001. godine osnovali su novinar Milan Cvjetinović i tadašnji direktor Doma omladine Milan Radić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )