FOTO: null

Kod manastira Krušedol na Fruškoj gori danas će biti održan jubilarni 10. Krajiški crkveno-narodni Svesrpski sabor "Krušedolska zvona".

Sabor organizuju: Asocijacija izbjegličkih udruženja Srba iz Hrvatske, Zavičajni klub "Slavonija" iz Inđije i Eparhija sremska.

Krušedolsku besjedu na ovogodišnjem saboru besjediće proslavljeni reditelj Emir Kusturica. Saboru će prisustvovati predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Poslije trpeze ljubavi, na pozornici ispred manastira biće održan prigodan kulturno-umjetnički program u okviru kojeg će nastupiti izvorne muške i ženske pjevačke grupe i više kulturno-umjetničkih društava koja čuvaju i njeguju običaje, folklor i tradiciju zavičaja.

Ovogodišnji sabor biće u znaku obilježavanja važnih godišnjica - pet vijekova od upokojenja svetog vladike Maksima, 300 godina od spaljivanja moštiju svetih Brankovića, 75 godina od početka stradanja Srba u logoru Јasenovac i tzv. Nezavisnoj Državi Hrvatskoj i 25 godina od početka građanskog rata u Hrvatskoj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )