FOTO: null

Osnovni sud Brčko distrikta potvrdio je optužnicu protiv Nenada Ivkovića iz Bijeljine, osumnjičenog za neovlašteno stavljanje u promet više od 300 kilograma suvog duvana.

Optužnica Tužilaštva Brčko distrikta od 17. novembra Ivkoviću stavlja na teret da je bez potrebnog ovlaštenja za trgovinu nabavio više od 300 kilograma suvog duvana, namijenjenog daljoj prodaji.

Prema riječima sekretara Tužilaštva Samira Beganovića, njega su sredinom juna službenici Granične policije BiH zaustavili na istočnom izlazu iz Brčkog.

“Tom prilikom otkriveno je da u tovarnom dijelu automobila `pežo` prevozi 320 kilograma suvo presovanog duvana u listu, za koji je tokom dalje istrage utvrđeno da je namijenjen daljoj preprodaji za koju optuženi nije bio ovlašten”, rekao je Beganović.

On je dodao da su rezultati istrage potvrdili osnovanu sumnju da je optuženi pod okolnostima opisanim u optužnici počinio krivično djelo nedozvoljene trgovine.

Za ovo krivično djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina, te mjera oduzimanja robe i predmeta nedozvoljene trgovine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )