FOTO: null

Nermin Delalić (35) iz Obradovca kod Gradiške uhapšen je u petak na osnovu potjernica Suda BiH i MUP-a Republike Srpske. On je hapšen u akciji "Džoker" zbog šverca akcizne robe, a potom je pobjegao i prestao da se javlja na sudske pozive.

Sud BiH ga sumnjiči da je bio dio organizovane grupe koja je švercovala cigarete i drugu akciznu robu. Policija Srpske na teret mu stavlja da je na području Gradiške počinio 12 teških krađa.

Izvor blizak istrazi kazao je da je Delalić uhapšen u Banjaluci. Prema potjernici MUP-a RS, on je provaljivao u kuće čiji su vlasnici na radu u inostranstvu.

- Znao je da će u objektima gastarbajtera pronaći bogat plijen. Krao je novac, televizore, DVD plejere i drugu tehničku robu, različite vrste alata i druge predmete koji su vrijedni. Ukradenu robu je zatim sakrivao i prodavao - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je prilikom hapšenja policija kod Delalića pronašla veći dio ukradenih predmeta, koji su vraćeni vlasnicima.

"Glas Srpske" saznaje da je Delalić u svojim krađama bio toliko smion da je često u kućama u koje je provaljivao ostajao i po nekoliko dana. Svoje "akcije" izvodio je uglavnom na području Gradiške.

- Kada se uvjeri da niko kuću ne obilazi i da su vlasnici u inostranstvu, on bi u njoj ostajao više dana i spavao kao da je njegova. Tu je boravio dok ne rasproda vrijedne stvari, a zatim bi išao dalje - kazao je izvor "Glasa Srpske".

Delalić je nakon ispitivanja u Gradišci predat u nadležnost Suda BiH koji ga tereti za učešće u švercu akcizne robe vrijedne 1,2 miliona maraka.

On je hapšen u akciji "Džoker" tokom 2014. godine zajedno sa još 14 osoba sa područja Banjaluke, Laktaša i Gradiške. Akcija je izvedena po nalogu Tužilaštva BiH koje je ovu grupu osumnjičilo da je prošvercovala više od dvije tone duvana. U okviru ove akcije zaplijenjeno je 2,5 tona suvog duvana, dvije mašine za proizvodnju i pakovanje cigareta, 300 kilograma omota za pakovanje i oko 200 šteka cigareta kao i manja količina marihuane.

Osumnjičeni Delalić tada je pušten da se brani sa slobode. Međutim, kasnije se nije odazivao na sudske i tužilačke pozive, a nastavio je da se bavi kriminalom.

Debeo dosije

Nermin Delalić ima debeo policijski dosije. Poznat je gradiškoj policiji po krivičnim djelima, uglavnom krađama. Hapšen je i 2012. godine jer je zajedno sa još tri saučesnika provalio u preduzeće "Levita". Tada su ukrali elektrokablove vrijedne 10.000 KM. Ista grupa je osumnjičena i za pljačku Zemljoradničke zadruge u Gradišci odakle je ukraden alat vrijedan 6.000 KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )