FOTO: null

U prisustvu velikog broja vjernika, Crkva Rođenja Presvete Bogorodice u Donjem Crnjelovu kod Bijeljine proslavila je svoju krsnu slavu. Nakon liturgije, krenula je litija oko crkve na čelu sa kumom slave doktorom Zlatkom Maksimovićem, poslije čega je obav

"Zadovoljstvo je danas ovdje ponovo kumovati u svom Crnjelovu. Ja sam više puta bio kum tako da je zadovoljstvo vidjeti ovoliko svijeta, vidjeti ovoliko omladine koji poštuju pravoslavne praznike i vraćaju se svojoj crkvi", poručio je dr Zlatko Maksimović, narodni poslanik i direktor Doma zdravlja u Bijeljini. 

Obilježavanju krsne slave prisustvovao je i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić koji je istakao da je Gradska uprava uvijek značajno pomagala svaku crkvu pa tako i ovu u Donjem Crnjelovu koja još nije u potpunosti dovršena.

"Pomažemo zato što vidimo da je to interes naroda, da se narod prilično vratio u crkvu", rekao je Mićić.

Slava je prilika da se ljudi okupe i pomole Bogu, rekao je protonamjesnik Slobodan Mićić.

Crkva Rođenja Presvete Bogorodice u Donjem Crnjelovu kod Bijeljine svoju krsnu slavu Malu Gospojinu uvijek obilježava u nedjelju pred ovaj veliki praznik jer je na današnji dan prije devet godina osveštan ovaj pravoslavni hram.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )