FOTO: null

Na platou ispred Narodne biblioteke ,,Filip Višnjić,, u Bijeljini danas je predstavljen zbornik pjesama ,,Zlatno nebo jeseni,, i tradicionalno su dočekane Lazarice iz Kulturno umjetničkog društva "Semberija".

Predstavljanje zbornika pjesama, nastalih na susretima mladih pjesnika Bijeljine, Vukovara i Sremske Mitrovice, organizovala je Narodna biblioteka "Filip Višnjić". 

Književnik Nedeljko Terzić rekao je da najnoviji zbornik "Zlatno nebo jeseni" predstavlja sublimat stvaralaštva djece sa jesenjih susreta iz Republike Srpske, Srbije i Hrvatske. 

Terzić je pojasnio da je zbornik nazvan "Zlatno nebo jeseni" jer su ga napisala i riječima iscrtala zlatna djeca, jedna zlatna generacija koja na mnogim festivalima dobija nagrade i priznanja. 

Terzić više od 10 godina vodi dječiju književnu radionicu pri bijeljinskoj Biblioteci. 

"Najvažnije je da ova radionica `odrasta` upravo zbog činjenice da je njihova poezija nadrasla ovu djecu i postala mnogo zrelija, puna lepote i jednostavnosti i iskrene dječije duše", rekao je Terzić. 

Direktor Narodne biblioteke "Filip Višnjić" Jovan Cvjetković tradicionalno je dočekao Lazarice i podijelio poklone. 

On je okupljenim građanima podijelio više od 60-ak primjeraka zbornika povodom Svjetskog dana dječije knjige i današnjeg praznika Vrbice. 

Cvjetković je pojasnio da je Biblioteka odlučila da Svjetski dan dječije knjige obilježi upravo danas, na Lazarevu subotu, promovišući zbornik pjesma najmlađih pjesničkih stvaralaca. 

Cvjetković je istakao da dječija radionica koja radi pri Biblioteci predstavlja izvor talenata. 

"Bijeljina, Semberija i naši trenutni članovi radionice postižu zaista zapažene rezultate i ponosni smo na sve nagrade koje su donijeli kako našoj ustanovi tako i gradu", rekao je Cvjetković. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )