FOTO: null

Predsjednik RS Milorad Dodik predsjedavao je juče prvoj sjednici Odbora za proslavu Dana Republike na kojoj je usvojen program proslave koja će biti održana 9. januara iduće godine, kada će RS proslaviti 25 godina postojanja.

Kao i ranijih godina predsjednik će upriličiti tradicionalne prijeme, a u sklopu obilježavanja Dana RS predviđeno je polaganje vijenaca na nekoliko lokacija. Programom obilježavanja predviđena je dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima, održavanje sjednice Senata RS i svečana akademija u sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci. Dan RS biće obilježen u svim gradovima i opštinama RS i u Brčko distriktu.

Poslije odluke Ustavnog suda BiH kojom je neustavnim proglašen dio Zakona o praznicima RS kojim je predviđeno da se 9. januara slavi Dan Republike i održanog referenduma u Srpskoj o tom pitanju, Narodna skupština RS je usvojila Zakon o Danu RS. Bošnjaci u Vijeću naroda RS su, međutim, uložili veto na taj zakon, a o njemu će biti riječi na sjednici Vijeća naroda 23. novembra. Zajednička komisija Narodne skupštine i Vijeća naroda nije juče postigla saglasnost o vetu Bošnjaka na odluku o konstatovanju rezultata referenduma o Danu Republike, pa će o tome konačan stav dati Ustavni sud RS.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )