FOTO: Ilustracija

Dame za volanom i to bez straha. U školama se sve više djevojaka odlučuje na to da uzme volan kamiona u ruke.

"Predivan osećaj", riječi su kojima Vesna Jovanović, vozač kamiona od 2003. godine koja uživa u svom poslu. Mnoge žene u Prokuplju sanjaju o tome da uzmu volan u ruke i počnu da se bave transportom.
 
Brojne djevojke školuju se da postanu vozači kamiona.
 
"Zato što je svima čudno, žensko vozi, želim da budem jedinstvena, neko kome se svi čude i dive", rekla je Javorka Ramić za emisiju Exploziv Prve TV, djevojka koja se školuje da vozi kamion i koju suvozačevo mjesto ne zanima.
 
Ove godine u Tehničkoj školi u Prokuplju velika je zainteresovanost za časove vožnje kamiona. Od 30 učenika, čak je 11 djevojaka.
 
Dok Javorka navodi da neće moći da se šminka, nešto iskusnija Vesna ističe da uvijek u kabini kamiona ima karmin, prenosi b92.
 
"Kolege me pozdravljaju, uvijek sa osmehom", rekla je Vesna.
 
"Poligonske radnje, prednja i zaustavna linija Anđela, učenica, radi sjajno, kao i polukružno okretanje, a kad je reč o parkiranju, od 10 pokušaja, 9 uradi savršeno", rekao je Nenad, nastavnik praktične nastave.
 
Dodatnu motivaciju za pohađanje ovih časova čini i olakšavajuća okolnost za dobijanje vozačke dozvole.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )