FOTO: null

Ko je svojim radom i zalaganjem za bolju budućnost obilježio godinu koju ispraćamo biće poznato u četvrtak, kada ,,Nezavisne novine,, organizuju tradicionalnu manifestaciju Izbor za ličnost godine.

Svečanost, 13. zaredom, održava se u Kristalnoj dvorani hotela "Bosna" u Banjaluci, sa početkom u 18 časova, uz direktan prenos na Radio-televiziji Republike Srpske (RTRS).

Manifestacija koju organizujemo uz partnerstvo sa Misijom za evropsku bezbjednost i saradnju u BiH i ovaj put će biti jedan od najznačajnijih događaja u BiH.

Potvrđen nam je dolazak velikog broja uglednih i eminentnih zvanica iz političkog, kulturnog, sportskog i ostalih sfera života, koji će biti u fokusu brojnih medijskih ekipa.

Pored toga ko je obilježio ovaj i proteklih 11 mjeseci, saznaćemo i čiji su rad, od ministara u obje entitetske vlade, te u Savjetu ministara BiH naši čitaoci najbolje ocijenili.

Više od 100.000 glasova čitalaca, koji su svoje favorite birali na portalu nezavisne.com, te SMS porukama i mailom, potvrđuju značaj i ugled manifestacije u organizaciji "Nezavisnih".

Kao i do sada, u sklopu ove manifestacije biće izabran i privrednik godine, dok će najboljem novinaru pripasti nagrada "Nikola Guzijan".

"Nezavisne novine" će izabrati i osobu koja je zaslužna za podvig godine, te joj dodijeliti nagradu pod nazivom "Jelena Trikić", koja je ustanovljena u čast svima znanoj Majci Hrabrost.

Sandra Gojković-Arbutina, glavni i odgovorni urednik "Nezavisnih novina", ističe da su u dvije decenije dugom radu "Nezavisne" kroz profesionalno izvještavanje promovisale kulturu dijaloga, pozivale na suživot i poštivanje svih žrtava rata.

"Ove godine slavimo 20. rođendan, a ovu manifestaciju doživljavamo kao krunu svega što smo postigli. Znamo da je njen značaj ogroman i zato smo svakom Izboru ličnosti godine pristupali sa maksimalnom odgovornošću", navela je Gojković-Arbutina.

Događaj od velikog značaja ne samo u BiH, već i izvan granica ove države ponovo će, nesumnjivo, privući interesovanje javnosti.

Podsjetimo, lani je za ličnost godine izabran Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH i lider HDZ BiH, koji je tom prilikom zahvalio na povjerenju koje su mu ukazale "Nezavisne novine" i naši čitaoci.

"BiH je jedno specifično područje u ovom dijelu svijeta. Nema omraženije riječi od političara i pojma od politike. Stoga, kad neko u ovom ambijentu dodijeli političaru nagradu, to puno znači", rekao je tada Čović, kojem je priznanje uručio Aleksandar Vučić, premijer Srbije, a koji je 2013, kada je bio prvi potpredsjednik Vlade Srbije, proglašen za ličnost godine.

Naša medijska kuća, koja ove godine slavi jubilej, u pune dvije decenije dugom radu nastoji da kroz tekstove, ali i ovakve manifestacije, promoviše kulturu dijaloga, zalažući se za istinu i pomirenje u regiji.


Dosadašnje ličnosti godine

  • 2014 - Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH i lider HDZ BiH
  • 2013 - Aleksandar Vučić, tadašnji prvi potpredsjednik Vlade Srbije
  • 2012 - Milo Đukanović, predsjednik Vlade Crne Gore
  • 2011 - Novak Đoković, srbijanski teniser
  • 2010 - Ivo Josipović, tadašnji predsjednik Hrvatske
  • 2009 - Tanja Fajon, tadašnja predstavnica Evropskog parlamenta za liberalizaciju viznog režima zemljama zapadnog Balkana
  • 2008 -  Sulejman Tihić, tadašnji lider Stranke demokratske akcije (SDA)
  • 2007 -  Miroslav Lajčak, tadašnji visoki predstavnik u BiH
  • 2006 - Milorad Dodik, tadašnji premijer Republike Srpske
  • 2005 - Rafi Gregorijan, tadašnji supervizor OHR-a za Brčko
  • 2004 - Mirsada Prašo, doktorica koja je spasla živote pretučenih pravoslavnih sveštenika Jeremije i Aleksandra Starovlaha
  • 2003 -  Kliford Bond, tadašnji ambasador SAD u BiH

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )