FOTO: null

Ovo je zaključak sastanka Organizacionog odbora Balkanskog odbojkaškog juniorskog šampionata održanog u Bijeljini, na kojem su, između ostalih, prisustvovali predsjednik i generalni sekretar Odbojkaškog saveza BiH.

- U Bijeljini će od 2. do 6. avgusta boraviti 8 reprezentacija, što zajedno sa igračicama čini broj od preko 150 osoba. Biće odigrano 20 utakmica, i potrebno je sve to organizovati bez nekih većih problema. Odbojkaški klub „Radnik“ već ima dosta iskustva u pripremi ovakve vrste takmičenja, i to je jedan od razloga što smo se odlučili da oni budu domaćini najznačajnijem odbojkaškom događaju u BiH ove godine. Ovaj grad je grad sporta i odbojke, tako da se nadamo da će se gosti osjećati kao kod svoje kuće, istakao je Milutin popović, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH. On je još dodao da je odbojkaški savez ponosan na činjenicu da će po prvi put u istoriji BiH odbojke, jedna ekipa učestvovati u CEV Ligi šampiona, a to je Ženski odbojkaški klub „Bimal Jedinstvo“ iz Brčkog.

Smještaj je već obezbjeđen za sve ekipe, sala za treninge i odigravanje utakmica, i ostale su samo sitnice koje će biti riješene do početka turnira. Nakon prošlogodišnjeg Balkanskog kupa za klubove kada je u Bijeljini postavljen Taraflex podloga koja se koristi na utakmicama Svetske lige, i ove godine će Odbojkaški klub „Radnik“ omogućiti vrhunske uslove za odigravanje utakmica.

- Mi ćemo se sa naše strane potruditi da sve protekne u najboljem redu. Imamo maksimalnu podršku grada Bijeljine i gradonačelnika Miće Mićića, što nam umnogome olakšava organizaciju. Što se nas tiče, turnir bi mogao da počne odmah. Potrudićemo se da članovi svih 8 reprezentacija iz Bijeljine ponesu najljepše uspomene i upoznaju se sa svim znamenitostima Semberije, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, kaže Slaviša Savić, predsjenik Odbojkaškog kluba „Radnik“ iz Bijeljine.

Pored grada Bijeljine, turnir podržavaju kabinet predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik, kao i  nadležna ministarstva Republike Srpske i BiH. Na turniru će pored brojnih zvanica, prisustvovati prof. dr Goran Nešić, selektor ženske reprezentacije BiH, a kao specijalni gost očekuje se dolazak proslavljenog odbojkaškog reprezentativca Srbije Vanje Grbića, člana zlatne generacije koja je pokorila Evropu i Svijet.

Pored domaće reprezentacije Bosne i Hercegovine, na prvenstvu učestvuju najbolje juniorke Turske, Makedonije, Bugarske, Rumunije, Moldavije, Crne Gore i Srbije. Reprezentacije su podijeljne u dvije grupe. Grupu jedan čine Srbija, Moldavija, Crna Gora i Makedonija dok su u grupi dva reprezentacije Bugarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Turske. Prva tri dana igraju se utakmice po grupama, dok će se četvrtog i petog dana ekipe boriri za medalje, odnosno što bolji plasman na prvenstvu. Svakog dana igraće se 4 utakmice, počev od 14:00 časova, a poslednji meč počinje u 20:00 časova. Sve utakmice igraće se u sportskoj dvorani u Račanskoj ulici u Bijeljini.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )