FOTO: null

U angio sali koja je u septembru otvorena u Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini do sada je obavljeno 180 intervencija i spašeni životi 15 pacijenata koji su primljeni sa akutnim infarktom miokarda ili srčanim udarom.

Pomoćnik direktora bijeljinske bolnice Mile Trifković rekao je Srni da su u angio sali urađene 134 koronografije, ugrađeno je više od 50 "stentova" i urađeno 30 balon diletacija, što su medicinske procedure na koje su pacijenti ranije čekali i duže od pola godine. 

Trifković ističe da se u bijeljinskoj angio sali već zbrinjavaju i pacijenti sa drugih područja, iz susjednog Zvornika i distrikta Brčko, ali i pacijenti iz udaljenih gradova Republike kao što su Trebinje i Foča. 

On podsjeća da su ranije pacijenti sa srčanim problemima i teškim kliničkim slikama upućivani u velike medicinske centre u Banjaluci, Tuzli i Beogradu. 

Trifković kaže da ljekari bijeljinske bolnice u angio sali rade uz vrhunske stručnjake sa Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" u Beogradu, sa kojim postoji višegodišnja uspješna saradnja. 

Savremena angio sala u Bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini druga je u Republici Srpskoj, nakon Banjaluke. 

U njeno opremanje Vlada Republike Srpske je uložila više od 2,4 miliona KM, a bijeljinska bolnica uložila je u ovaj projekat i oko 300.000 KM vlastitih sredstava. 

Otvaranje angio sale smatra se vrhuncem u razvoju svake zdravstvene ustanove.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )