FOTO: null

Bijeljinski penzioneri imaju mogućnost da u prostorijma Udruženja penzionera svake subote od 8.00 do 12.00 časova obave besplatan oftalmološki pregled koji radi oftalmolog i oftalmohirurg bijeljinske bolnice "Sveti vračevi" doktorka Danijela Đukin.

"Preglede za našu najstariju populaciju obavljam već četiri protekle subote u istom terminu, a odziv penzionera očekivano je veliki", rekla je Srni Đukinova. 

Prema njenim riječima, sve je više pacijenata u trećoj životnoj dobi koji obolijevaju od katarakte, odnosno zamućenja sočiva u oku s kojim smo rođeni, a pojavom katarakte, vid postepeno slabi. 

"S obzirom na to da je riječ o osobama starije životne dobi, koje pored oftalmoloških, najčešće imaju i druga oboljenja, odlučila sam se na ovaj korak kako bih im olakšala put do specijaliste oftalmologa i poštedjela ih termina za porodičnog ljekara i svih procedura koje su potrebne da bi obavili pregled i zakazali operaciju, ako se ispostavi da je neophodna", rekla je doktorka Đukin. 

Ona je istakla da, pored besplatnog kompletnog oftalmološkog pregleda, penzioneri imaju i popust ukoliko su im potrebne naočare. 

"Penzioneri bez uputnice mogu doći i u ambulantu na dogovor o datumu operacije, ako se utvrdi da potrebna", dodala je doktorka Đukin, koja je u Bijeljini poznata po svom humanom radu - član je humanitarnog Bratstva "Radost" i drugih humanitarnih udruženja. 

Ona već 16 godina od 15.00 do 17.00 časova obavlja besplatne preglede u optici "Stanković" u Bijeljini. 

Penzioner Hasib Đogo koji je danas došao na pregled, ne krije zadovoljstvo što je bez zakazivanja i čekanja obavio pregled. 

"Doktorica Đukin je pregledala i mene i suprugu jer smo oboje penzioneri. Dolazak na pregled nam je ovaj put došao kao jutarnji izlazak u šetnju, a ne čekanje na termin i `ganjanje` uputnica. Ova aktivnost je za svaku pohvalu jer nama penzionerima ne samo da znači što je pregled besplatan, nego i što ne moramo da odlazimo porodičnom ljekaru, pa onda da čekamo na red kod očnog ljekara", rekao je Đogo. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )