FOTO: null

Jovan Jovanović (79) iz Broda uhapšen je jer je u ponedjeljak uveče u Zborištu kod Broda hicima iz puške ubio komšiju Boru Đukića (62), sa kojim je godinama bio u svađi.

Jovanović je u ponedjeljak oko 20 časova pucao na Đukića i njegovog sina Anela (36), koji tom prilikom nije povrijeđen. Oni su u tom momentu čistili odvodni kanal na lokalnom putu ispred njihove kuće. Boru su pogodila dva metka i on je podlegao na licu mjesta.

Uviđaj je obavio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj Goran Rubil, koji je naredio da se obavi obdukcija tijela ubijenog. Na osnovu njegove naredbe pretresena je Jovanovićeva kuća, a tom prilikom pronađena je i izuzeta prepravljena vojnička puška.

Prema nezvaničnim informacijama, Jovanović je sa samo nekoliko metara ispucao pet hitaca u pravcu dvojice Đukića.

Borin sin Anel je odmah nakon ubistva pozvao policiju.  Jovanović je sačekao pripadnike MUP-a da dođu, predao im pušku i ispričao šta je uradio.

Prema nezvaničnim informacijama, komšije su se godinama sporile oko jedne Jovanovićeve njive za koju je Đukić tvrdio da je njegova. Posljednji sukob između njih je izbio kada je Đukić iskopao odvodni kanal pored lokalnog puta i svu otpadnu vodu izbacivao u njive komšija.

- Stavio bi cijevi u kanal i sproveo ih u Jovanove njive i bašte, tako da Jovan ništa nije mogao da posije. Boro i Anel su u ponedjeljak poslijepodne izašli kako bi pročistili sporni odvodni kanal jer je cijeli dan padala kiša. Ponovo je cijevi preusmjerio na Jovanovo imanje - pojasnio je izvor blizak istrazi.

Kada je to vidio, starina Jovanović je bio izvan sebe, pa se ponovo posvađao sa komšijom. Prema nekim pričama, navodno ga je Boro udario lopatom. Tada je Jovan otišao kući po pušku i počinio ubistvo.

Mještani Zborišta pričaju da je Jovanović bio miran i dobar čovjek, koji je uvijek bio tu da pomogne komšijama, dok za Đukića tvrde da je bio problematičan i da je cijelom selu pravio probleme, te da je sa većinom bio u lošim odnosima.

- Svađali su se zbog međe, ali i zbog nekih dugova. Čuo sam navodno da je Jovanović prodao Đukiću šumu, a da mu ovaj  nikada nije platio. Đukić je često na razne načine provocirao Jovanovića - rekao je jedan od mještana.

Stanovnici Zborišta tvrde da je Đukić bio čudne naravi, pa tako nije dva mjeseca dopuštao da se popravi trafo-stanica u njegovom dvorištu. Zbog toga nije bilo struje u pola sela. Neobičnu ćud Đukić je ispoljio tako što je fasadu na kući ofarbao u crno.  


Prijedor

Protiv Draška Sekulića (41) iz Ništavaca kod Prijedora, koji se tereti da je nožem usmrtio suprugu Natašu Sekulić (37), banjalučko Okružno tužilaštvo predložilo je jednomjesečni pritvor. Prijedlog pritvora je upućen Okružnom sudu Banjaluka, koji do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nije donio odluku. Sekulića policija tereti da je suprugu usmrtio 24. maja sa više uboda nožem u njenoj kući u ulici Srpskih velikana u Prijedoru.


Trebinje

Radovanu Andriću (19) iz Trebinja, osumnjičenom za ubistvo kik-boksera Marka Đerića (23), određen je jednomjesečni pritvor u Okružnom sudu. Andrića tužilaštvo tereti da je 24. maja oko 3.25 časova u ulici Miloša Obilića u Trebinju hicima iz automatske puške usmrtio Đerića. On je iz zasjede ispalio rafal u leđa Đerića, a koban je bio jedan metak koji je žrtvu po

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )