FOTO: istinomjer

Tokom sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH došlo je do žustre rasprave među Denisa Bećirovića (SDPBiH), bošnjačkog delegata i Kluba srpskog naroda u ovom domu ,a zbog toga što je Bećirović žestoko napao Milorada Dodika, predsedavajućeg Predsedništva BiH i lidera SNSD.

Delegat SDP Denis Bećirović kazao je da će "u slučaju da Milorad Dodik krene u rušenje ustavnog poretka BiH pozvati na njegovo hapšenje".
 
-Zakoni i Ustav se u BiH moraju poštivati za sve, pozvao sam na hapšenje Dodika ako krene u rušenje ustavog poretka. Dodik najavljuje da će ugroziti teritorijalnu celinu BiH za to je predviđena najteža zatvorska kazna. Nisam ništa izmišljao, a država BiH ima instrumente da se odbrani. Ako Dodik krene u rušenje ustavnog poretka pozivam na njegovo hapšenja, naglasio je ovo više puta Bećirović u diskusiji s zamenikom predsedavajućeg Nikolom Špirićem (SNSD).
 
Špirić je na ove riječi poručio da što je više Denisa Bećirevića i ovakvih nastupa to je manje one BiH za koju se sam Bećirović zalaže.
 
-Da li je on baba Vanga da tumači šta je i kako. Molim Denisa u interesu BiH da ne šalje ovakve poruke, zaključio je.
 
Poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić izjavila je da Denis Bećirović, s obzirom da nikad nije postao predsjednik svoje stranke, ima fobiju i kompleks od jakih predsjednika i lidera, odnosno svega onoga što on nije.
Vulićeva je rekla da Bećirović galamom u parlamentu pokušava da osigura da bar nekad u budućnosti bude lider, što se graniči sa nemogućim, a to što mu se ne sviđaju javno izrečeni stavovi srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH je njegov problem, a ne Milorada Dodika.

-Porazno je da je jedan parlamentarni dom pozornica za tako nešto, posebno u okviru delegatskih pitanja za šta sam sigurna da je u godinama mandata do sada naučio kako funkcionišu. Ovo nije prvi put da predstavnici SDP pozivaju na odmazdu Milorada Dodika. NJihova želja da upravljaju svim nivoima vlasti i da utiču na sudsku vlast ostaće samo puka želja, poručila je Vulićeva.

Reagujući na istup Bećirovića u Domu naroda, Vulićeva je naglasila da u oslobađanju od kompleksa mogu pomoći stručnjaci, a nikako predstave za javnost u parlamentu.

Ona je ocijenila da su osporavanje slobodne govora i prijetnje bez osnova samo potezi očajnika.
- Da je kadar, Bećirović bi bio bar poslanik koji je izabran od svog naroda, a ovako samo je ljubomorni kompleksaš na lidera i državnika. Pohvalno je što je to bar javno i priznao, istakla je Vulićeva.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )